fredag 26 februari 2016

Mycket goda nyheterInledning
Först och främst vill jag vill tacka alla ni som hört av er till mig. Nej, jag är inte död. Och ja, jag lever i allra högsta grad ;-)

Aktiviteten här på bloggen har varit låg under en tid och det beror på ett antal faktorer. Men nu kan jag med glädje meddela att jag har fått anställning på Aktiespararna som deras nya analytiker. Tanken är att jag kör deltid under våren medan jag avslutar mina universitetsstudier (jag har bara uppsatsen och metod-kursen kvar), för att sedan skala upp till heltid från och med juni.

Framöver kommer ni alltså kunna följa mina analyser och krönikor i Nordens största aktie- och fondmagasin Aktiespararen och på Aktiespararna.se. Nya kanaler öppnas även upp, däribland Poddar och Webb-tv. Verktygen ger mig nya möjligheter och jag ser verkligen fram emot "omni"-kanal kommunikation. Räckvidden för mina analyser får även raketbränsle med +120 000 (Orvesto Konsument 2014:3) läsare av tidningen Aktiespararen och eventuellt i Svenska Dagbladet. Analysen av Gyldendal skrev jag exempelvis i samarbete med Aktiespararna i somras och texten publicerades i september-utgåvan av Aktiespararen.

Min ambition är fortfarande att investera med sunt förnuft i sunda företag till sunda värderingar. Namnet "Sunda investeringar" kommer såldes gälla även fortsättningsvis. Twitter-kanalen @Sundainvest kommer även löpa parallellt.

Min första krönika publiceras redan imorgon, lördagen den 27 februari kl 8.00 på Aktiespararna.se. Därefter kommer en ny krönika publiceras på tisdagen den 1 mars på eftermiddagen.

Om mig
Jag som har skrivit Sundainvest-bloggen heter Christoffer Ahnemark och är numera 22 år gammal. Jag startade den här bloggen under mitt sista år på gymnasiet när jag var 18-19 år, vilket är cirka 4 år sedan. Tiden har verkligen flugit fram. Sedan bloggen startades har jag studerat företagsekonomi på Stockholms Universitet och varit en del av Handelsbankens management trainee-program kallat "Studentprogrammet" under 2,5 år.

Jag började med aktier när jag var ungefär 14 år gammal. Under årens lopp har jag fått erfara både upp- och nedgångar, eufori och krascher. Erfarenheterna har varit lärorika. Därutöver har jag medverkat på kanske 10-15 svenska bolagsstämmor och 1 utländsk bolagsstämma.

Den exponentiella lärokurvan tog emellertid fart först när jag gick med i Aktiespararna, blott 16 år gammal. Informationen och kunskapen som jag har erhållit från föreningen har varit ovärderlig.

Genom Aktiespararna har jag kommit i kontakt med flera företagsledare och fått exklusiva möjligheter att träffa bolag som BTS, Kambi, Scania, Investor, Industrivärden, mfl. Dessa erfarenheter har berikat mig som investerare och givit mig kritisk vägledning i formuleringen av mina investeringsteser.

Föreningen Aktiespararna är helt unik i dess slag och tillvaratar småsparares och minoritetsaktieägares intressen på den stundtals stormiga kapitalmarknaden.

När det blåste som mest under ägarstriden i Sveriges BostadsrättsCentrum (SBC) var det tryggt att ha Aktiespararna vid min sida.

Att få möjligheten att få arbeta på denna förening är som att få en dröm att gå i uppfyllelse. Som ni säkert märkt här på bloggen är jag lite av en idealist och gör ingenting jag inte tror helhjärtat på.

För mig är det självklart att vara med Aktiespararna och om du inte redan är medlem, gå med här: http://www.aktiespararna.se/bli-medlem/bli-medlem-formular.

Ett 12-mån medlemskap kostar 595 kr och då ingår tidningen i avgiften, tillträde till en uppsjö aktieevent på lokal- och regional-nivå och mycket mer. Tillsammans står vi starka och om vi vill ha en fungerande aktiemarknad är det en självklarhet att gå med. Helt enkelt en sund investering.

Min förhoppning är att ni även i framtiden kommenterar mina texter och vill diskutera med mig. Ni är alltid välkomna att maila mig på Christoffer.Ahnemark@aktiespararna.se. Om ni ser mig på något aktieevent eller bolagsstämma, kom gärna fram och prata med mig. Att tala är silver, men att lyssna är guld. Det är något jag har lärt mig under åren.

Så här ser jag ut i verkligheten. Ni hade kanske förväntat er något annat? ;-)33 kommentarer:

 1. Grattis och stort lycka till!

  Strindberg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Strindberg!

   // Sunda investeringar

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i förhållande till Anderson i flera år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville att han tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem med min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en spell caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på spell, hade jag inget annat val än att prova det, jag postas passet caster, och han berättade det var inga problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löftet att någon jag känner som har en relation problem, skulle jag vara till hjälp för sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpte mig med min egen problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan du maila honom om du behöver hans hjälp i din relation eller annan.

   1) Love Spells
   2) förlorad kärlek Spells
   3) skilsmässa Spells
   4) Förbindelse Spells
   5) Bindnings Stava.
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare Lover
   8.) som du vill ska främjas på kontoret / Lottery spell
   9) vill att tillfredsställa din älskare
   Kontakta denna stora man om du har något problem för en varaktig lösning
   genom drogunduspellcaster@gmail.com

   Radera
 2. Wow! Hade ingen aning om att du var så ung i hatten.. så som du skriver tror man att du är närmare medelåldern än 20 år. Inge illa menat, utan en komplimang. Fascinerande.

  Är jätteglad för din skull och för föreningen (medlem sedan 87). Stort lycka till på din nya resa!

  Allt gott,

  Kenneth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kenneth! Kul att jag kan positivt överraska ;)

   Bästa hälsningar,
   Sunda

   Radera
 3. Grattis! Inte ett dåligt första jobb alls! Många skulle drömma om det!

  Så.. jag har redan sagt grattis, men grattis igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina fina ord Daniel. Jag ska göra mitt yttersta för att generera värde för alla medlemmar :-)

   // Christoffer

   Radera
 4. Oj, du ser inte så tokig ut heller. Verkar dessutom vettig ;)

  Grattis!

  // Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du singel förresten? ;)

   //Jenny

   Radera
  2. Haha. Tack för komplimangen! Som svar på din fråga; med plugg på 100% och jobb på 50% blir kärleken naturligt -50% för att få ihop tillvaron. Och ja, jag är singel :-)

   // Christoffer

   Radera
 5. Svar
  1. Tack H, framtiden känns onekligen ljus!

   // Sundainvest

   Radera
 6. ja jäklar!

  Det var inte dåligt. Har skrivit uppskattande om dina analyser. Fast nu gäller det att knyta ihop säcken med lite erfarenhet oxå. Detta att dra rätt slutsatser, och analysera rätt bolag.


  Visste inte att det fanns en bra raggningsfaktor i att skriva analyser.


  Mvh


  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lars,

   Tack för din kommentar och alla dina kommentarer historiskt. Nu kommer inläggsfrekvensen öka ordentligt, förhoppningsvis med bibehållen eller till och med ökad kvalitet. Kommunikationen kommer bara ske genom en annan kanal.

   Haha, det är nog en sanning med modifikation. Damerna som jag har varit i kontakt med har inte varit särskilt intresserade av varken fritt kassaflöde eller trading ;-) Men å andra sidan verkar intresset öka hos fler och fler, vilket är mycket glädjande!

   // Christoffer

   Radera
 7. Skriver även "Grattis" här på bloggen=)

  Önskar dig all lycka och vet att aktiespararna blivit ett huvud klokare nu!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Sofokles!

   Om du vill kanske vi framöver kan filosofera över en lunch i centrala Stockholm ;-)

   //Christoffer

   Radera
  2. Det låter ej fel. Jag brukar besöka vår kära hufvudstad 2-4ggr/år och då bör vi se till att dinera =)

   /Sofokles

   Radera
 8. Grattis! Kul för Aktespararna också. Jag tror du kommer bredda perspektiven på ett utmärkt sett där.

  SvaraRadera
 9. Grattis! Kul för Aktespararna också. Jag tror du kommer bredda perspektiven på ett utmärkt sett där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gottodix!

   Jag har alltid gillat dina insiktsfulla inlägg, särskilt inom makroområdet. Hoppas du fortsätter att blogga :-)

   //Sunda

   Radera
 10. Grattis, Christoffer! Dina inlägg på bloggen har varit oerhört initierade, mogna och kloka. Dessutom har jag lärt mig om och blivit introducerad till bolag lite utanför "the beaten track". Och som riskminimerare gillar jag verkligen din approach att försöka hitta Sunda Investeringar (där balansräkningen bl a är viktig). Lycka till på ditt nya jobb!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Riskminimeraren!

   Det glädjer mig att du har uppskattat innehållet på bloggen! Jag försöker alltid att gå min egna väg, "konsensus"-bets är inte riktigt min melodi som du säkert har märkt :-)

   Att hela tiden skydda nedsidan är numera viktigare än någonsin tidigare. Trots läget i ekonomin är det försvinnande få som faktiskt implementerar kapitalbevarande-strategier eller granskar finansieringsmixen; jag ska försöka lyfta frågan!

   Bästa hälsningar,

   Christoffer

   Radera
 11. Ett stort och välförtjänt grattis kan vara på sin plats! :) Bra jobbat, riktigt roligt att det resulterade i ett jobb! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Jonas! :-) Nu ska jag granska storfinansen ;-)

   //Christoffer

   Radera
 12. Kul!
  Jag har alltid följt din blogg med stort intresse. Mitt kommenterande har dock varit rätt sparsamt men tro mig när jag säger att det har varit/är roligt att läsa dina inlägg. Din sida är bokmärkt med RSS ;)
  Dessutom vill jag välkomna dig. Förvisso är jag inte anställd som analytiker men jag är med i den kår av bolagsbevakare som går på bolagens stämmor. Därför tror jag att vi kommer ses mer än en gång vilket kommer bli väldigt trevligt. Vi kommer säkert jobba ihop tidvis.
  Vidare trodde jag också att du var en gammal räv som var betydligt äldre än vad jag är, men det visade sig att du var något år yngre (och betydligt kunnigare). Välförtjänt och ett stort steg framåt i karriären.

  Grattis!

  / Simon

  SvaraRadera
 13. Tack för dina fina ord Simon!

  Kul att du uppskattat innehållet här på bloggen :-) Bolagsbevakarna är riktigt duktiga och förhoppningsvis ses vi framöver!

  Bästa hälsningar,
  Christoffer

  SvaraRadera
 14. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i förhållande till Anderson i flera år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville att han tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem med min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en spell caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på spell, hade jag inget annat val än att prova det, jag postas passet caster, och han berättade det var inga problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löftet att någon jag känner som har en relation problem, skulle jag vara till hjälp för sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpte mig med min egen problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan du maila honom om du behöver hans hjälp i din relation eller annan.

  1) Love Spells
  2) förlorad kärlek Spells
  3) skilsmässa Spells
  4) Förbindelse Spells
  5) Bindnings Stava.
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare Lover
  8.) som du vill ska främjas på kontoret / Lottery spell
  9) vill att tillfredsställa din älskare
  Kontakta denna stora man om du har något problem för en varaktig lösning
  genom drogunduspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 15. Jag heter Barbara, och jag är baserad i Norge. Mitt liv är tillbaka !!! Efter ett års brutet äktenskap lämnade min man mig med två barn. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick mig självmord, jag var emosionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskrock heter Dr Isikolo, som jag träffade online. På en trogen dag, när jag surfar på internet, kom jag över hela testimonier om denna speciella stavningsbana. Vissa människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern, botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och så vidare. Jag kommer också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Sonia, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 2 dagar och i slutet av sitt vittnesbörd droppade hon Isikolo-e-postadressen. Efter att ha läst alla dessa bestämde jag mig för att prova. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. På bara 48 timmar kom min man tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi är ännu lyckligare än tidigare, Dr Isikolo, är verkligen en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man ... Om du har ett problem och du letar efter en riktig och äkta Stava caster för att lösa alla dina problem för dig. Prova High isikolosolutionhome@gmail.com när som helst, han kan vara svaret på dina problem. Här är hans kontakt: isikolosolutionhome@gmail.com eller ring honom +2348133261196

  SvaraRadera
 16. Min mun är full av vittnesmål, min älskare lämnade huset i två månader till Sydafrika som turist, där hon menade en pojke och hon var förvirrad av pojken, min flickvän vägrar att komma hem igen, jag gråter dag och natt ser För vem som ska hjälpa mig, läste jag ett vittnesbörd om en kraftfull stavningskastare som heter Dr Oba och jag kontaktade stavningskastern för att hjälpa mig att få min älskare tillbaka till mig och han ber mig att inte oroa mig för att gudarna vi kämpar för mig. . Han berättade för mig om midnatt när all ande är vilande, kommer han att ställa en stavning för att återförena min älskare tillbaka till mig. Och han gjorde på mindre än 2 dagar kom min älskare tillbaka till mig och började gråta som jag borde för förlåta honom, jag är så glad för vad den här stavningen gjorde för mig. Kontakta dr Oba via (obaspellhome@gmail.com) eller whatsapp honom på +2348151943640

  SvaraRadera
 17. Jag tror aldrig på kärleksförklaringar tills jag träffade min vän som berättade för mig allt om DR.otutu som tog med sig sin ex-pojkvän, även när hon berättade att jag inte trodde henne eftersom jag trodde att hon också ville ha samma falska Stava hjul för att ta bort mina pengar. Trots att jag gav henne chansen att förklara allt hon måste berätta om DR.otutu, sa jag till henne att det finns många scammers som vill ta våra pengar och jag kommer aldrig att bli offer för dem, trots att min förlovade som antar gifta sig Jag lämnade mig om några månader från mig, jag väntar tålmodigt på en annan kille men jag älskade honom så mycket. Hon berättade för mig att denna DR inte är en falsk att han är riktig och han har hjälpt många människor att få tillbaka sina kära, då frågar jag henne hur fungerar denna stavning och vilka krav måste jag göra innan han kan Kasta kärlekstrollerna på mig? Hon berättade för mig att jag skulle maila honom på drotutuhealinghome@hotmail.com och jag borde berätta för honom vad jag vill ha. Jag mailade verkligen honom och berättade för honom att jag behöver min ex kille tillbaka jag sa till honom att det var min vän som riktade mig till honom, varför jag tvivlade på hans arbete? Han sa att hans arbete är 100% säkert och garanterar att ingen någonsin kommit till sitt tempel och också förblir densamma. Jag blev flabbergastad på sina ord säger han till mig och en tanke kom till mig att hur vet jag detta om alla saker vi diskuterade tidigare. Han sa innan han kan börja på min situation, att jag måste ha tro och lita på honom och lämna andra stavningskastare och vänta tålmodigt på egen hand att om jag kan säga gör allt detta kommer jag att få min älskare tillbaka i 72 timmar. Jag sa okej jag tror och lovar att arbeta med dig ensam, då gav han mig en blankett att fylla som jag gjorde och skicka den till honom med mina bilder också och även bilderna från min ex-älskare. Han svarade mig på 30 minuter senare och berättade för mig att hans gudar behöver några saker för att kasta stavningen på mig och mitt problem är väldigt lätt om jag kan erbjuda dessa saker. Då när jag frågar honom, hur kan jag få dessa saker och hur kan jag skicka det till honom för kasta av kärleksspellet, han berättade för mig att jag inte borde oroa mig för det, att det finns en säljare här i sitt eget land Det kan få saker för mig. Då frågar jag honom hur mycket kostar det att köpa alla dessa varor? Han berättade för mig vilken jag skickade till honom med fullt självförtroende. Efter en timme senare ringde han mig och sa till mig att mitt problem har lösts att jag ska vänta i 72 timmar att min kärlek kommer att fråga efter mig som jag gjorde enligt hans ord när Det var ca 6 pm de kommande tre dagarna min ex ringde mig om han är hemma att han vill se mig bråttom. Jag sa till honom hoppades allt är bra han sa ja då jag sa till honom att han kan komma, min ex kille kom tillbaka till mig och han bad om förlåtelse att han visste vad som kom över honom. Just nu är jag så glad för att jag har återställt min älskare tillbaka och vi planerar för vårt bröllop som kommer snart, jag ringde dr och tacka honom väldigt mycket och fråga honom vad jag ska göra för honom som en uppskattning, berättade han för mig Jag borde glömma och behålla mina pengar att han inte är efter pengar men att hjälpa människor som behöver hjälp där ute, allt han behöver mig att göra är att ge fler vittnesmål om honom så att människor där ute som behöver hjälp ska skicka honom också det som är Varför är jag idag för att ge mitt vittnesbörd. Må din god herre fortsätta att välsigna honom och ge honom längre livslöshet och visdom. DETTA ÄR DR E-postadressen (drotutuhealinghome@hotmail.com). Du kan också kontakta honom via hans whatsapp-nummer (+2349051417394)

  SvaraRadera
 18. Jag är vid namn Keyser Marie från USA, jag vill använda denna möjlighet att tacka den stora DR ADODO för att hjälpa till att få min ex man tillbaka till mig, jag har haft stora smärtor tills jag kontaktade DR ADODO han kastade en kärlek Stava för mig och berättade för mig att vänta på bara 12 timmar som min ex man kommer att ringa mig och jag gjorde enligt de instruktioner som jag gav honom och överraskande, på 12 timmar ringde min ex man verkligen till mig och började be om ursäkt för allt han Hade orsakat mig. Jag är den lyckligaste kvinnan på jorden idag eftersom DR ADODO har gjort en underbar gärning i mitt liv och jag fortsätter att dela detta vittnesbörd om du skulle älska att kontakta DR ADODO och om du vet att du stöter på samma villkor, besök honom idag av Kontakta honom via den här giltiga e-postadressen: Adodospelltemple@gmail.com på mobilen eller ring hans mobilnummer på +1 (661) 704-3225
  Tack...

  SvaraRadera